KAYSERİ / MELİKGAZİ - Fatih İlkokulu

MY CODING BAG WITHOUT A COMPUTER

E Twinning Projesi

PROJENİN AMACI:

Partner kurumlardaki çocukların kodlama becerileri kazanmalarını ve becerilerini geliştirmelerini hedefliyoruz. Sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çocukların kodlama etkinliklerine kolaylıkla ulaşabilmelerini bekliyoruz. Öğretmenlerin her sosyo-ekonomik bölgede kullanabilecekleri kodlama kaynaklarına sahip olmalarını bekliyoruz. Proje çıktılarımız Erasmus+ Proje Sonuçları Platformunda yayınlandıktan sonra projenin kodlama konusunda proje yazacaklara ilham vermesini bekliyoruz.

We aim for children in partner institutions to acquire coding skills and improve their skills. We expect socio-economically disadvantaged children to have easy access to coding activities. We expect teachers to have coding resources they can use in every socio-economic region. After our project outputs are published on the Erasmus+ Project Results Platform, we expect the project to inspire those who will write projects on coding.

HEDEFİ:

Projemizde sosyo-ekonomik nedenlerden dolayı bilgisayar teknolojilerine erişimde zorluk yaşayan çocuklara, bu araçlara ulaşana kadar ön hazırlık yaparak temel becerileri edinme ve kodlamayı anlamalarına yardımcı olacak becerileri geliştirme fırsatı vermeye çalışacağız. Öğretmenlerin ve okulların kodlama öğretiminde kullanabileceği güzel örnekleri bir araya getirerek zengin bir kaynak oluşturmak. Projemiz okulumuzun yürüttüğü Erasmus KA 210 sch projesinin bir parçası olacaktır.

In our project, we will try to give children who have difficulty accessing computer technologies due to socio-economic reasons the opportunity to acquire basic skills and develop skills that will help them understand coding by making preliminary preparations until they reach these tools.We aimed to create a rich resource by bringing together good examples that teachers and schools can use in teaching coding.Our project will be a part of the erasmus KA 210  sch project carried out by our school.

BEKLENEN SONUÇLAR:

Projemizin sonunda bilgisayarsız kodlama etkinlikleri içeren bir çanta oluşturmayı planlıyoruz. Bu etkinlikle sosyo-ekonomik açıdan dezavantajlı çocukların kodlama etkinliklerine kolaylıkla erişebilmelerini bekliyoruz.

At the end of our project, we plan to create a bag of computer-free coding activities. We expect that socio-economically disadvantaged children will be able to easily access coding activities with this activity.

Ortak Ülkeler:

·         Romanya

·         Portekiz

20-03-202420-03-202420-03-202420-03-2024

Okul öncesi öğretmenimiz Ş.Handan TEKİN SEYFİ nin hazirlamiş olduğu afiş, oy çokluğuyla proje afişi olarak seçilmiştir.

20-03-2024

26-12-202326-12-2023